Historiaa…

Vuosi sitten olin mukana tekemässä metsästysseuran kirjaa erätarinoiden muodossa. Metsästys ei ole oma lajini, mutta huomasin uppoutuneeni täysillä tuohon itselle todella vieraaseen miesten maailmaan. Väittäisin jopa käyneen niin, että piirun verran ymmärrän jopa enemmän tuota ihmeellista erästyslajia ja siihen liittyvää miehistä sosilaalista elämää.

Tämä talvi on ollut myös historiaa tulvillaan. Iisalmen Seudun Yrittäjänaisten
70-vuotishistoriikki on jo painossa ja lisää mielenkiintoista historian havinaa on työn alla myös www-sivujen muodossa. Itselleni historia on aina ollut lähellä sydäntä, siksi koenkin jokaisen projektin tärkeäksi ja mielenkiintoiseksi matkaksi mihinpä kulloinkin.

Vuosien varrella olen saanut myös ollan mukana Sirkka Heiskanen-Mäkelän monissa eri tarinoissa ja oppinut niistä paljon myös yläsavolaista aluehistoriaa monen kunnan alueelta.

Historia on vahvasti läsnä myös Advertiina/Jardiinan toimiston paikalla. Yläkatu 12 on virallinen osoitteemme, mutta Alakatu 15 otettiin käyttöön 1988 työpaikkani muuttaessa entiseen maapohjaiseen autotalliimme ja siten ohjataan työasioinnit suoraan toimistolle Alakadulta.

Asumme samalla tontilla ja paikan nimi on kodikkaasti Kotirinne. Rinne kuvastanee melko jyrkkää rinnetonttia mihin aikoinaan 1989 muuttaessamme ihastuimme – no, aluksi ainakin minä. Tästä paikasta on tullut kuitenkin koti niin meidän viisihenkiselle perheelle ja nyt jo myös kolmannelle koirallemme Fredille – joka tällä kertaa sai nimensä Freddie Mercuryn ja kennelnimen Mäkiharjun Fisherman´s Friend mukaan.